Vond u ons via een zoekrobot? Klik dan hier om naar de startpagina te gaan

  U bevindt zich hier: Wijnen >> Europa >> Spanje >> Castillo de Enguera                                                           
 SPANJE 
 Castillo de Enguera - Valencia

Valencia is een wijnstreek in constante evolutie: steeds minder ligt de nadruk op goedkope bulkwijnen en wordt er door hard werk en investeringen in de lokale wijngaarden een gamma van uitgesproken kwaliteitswijnen geproduceerd. Een opmerkelijke bodega is deze van de Enguera Vitivinicola, een bodega opgericht door de familie Perez-Valdo in 1999. Ze wilden een Bodega oprichten die alleen wijnen zou produceren van druiven uit eigen wijngaarden, en beschikken intussen over 160 ha eigen wijngaarden. Zij produceren heel aangename, vlotte wijnen van zowel lokale als internationale variėteiten. Nog een illustratie van hun vooruitstrevende ingesteldheid en hun ecologisch bewustzijn? Ze behaalden een "Carbon Proof Certificatie", wat betekent dat ze klimaatneutraal werken: hun CO2 emissie worden gecompenseerd door aanplant van bossen.

Enguera Verdil 2019 € 4.95

Verdil is de typische, lokale witte variėteit in de regio Valencia. Heerlijke wijn afgewerkt met een bekoorlijke mineraliteit. Een frisse, gebalanceerde afdronk maakt het geheel af.
Een echte aanrader als drinkwijn op een zomerterras, of bij lichte gerechten als salades, gebakken vis, fruits de mer of wok met vis.

 

 
Joven, Tempranillo 2018  
Helderrood, fris, jong fruit van de Tempranillo druif (en 5 % Syrah voor een beetje body. Puur fruit, dus geen vatrijping maar superlekker. € 5.95
   
Andere Spaanse wijnen
Prijzen steeds inclusief BTW, per bestelling vanaf 12 flessen - ook gemengd
Voor bestelling: mail  bestel@vinas.be  | Voor offerte horeca: mail: horeca@vinas.be

 

© Wijnhuis Vinas 2005 - 2021